Qita geluksdag – 16 leidraden voor geluk

De vitaliteitsdag 16 leidraden voor geluk is geïnspireerd en gebruikt de tools van het programma  “Building Inner Strenghth: 16 Guidelines for Life (16G)”, ontwikkeld door FDCW ( The Foundation for Developing Compassion and Wisdom).  Het programma is ontworpen om het mentale welzijn te bevorderen, emotionele veerkracht te ontwikkelen en te werken aan positieve relaties. Het doel is meer geluk te creëren. Claudia van Zuiden zal de lezing en de workshops geven. Het programma is geschikt voor zowel beginners als mensen met ervaring in het beoefenen van mindfulness, meditatie en emotionele intelligentie. De interactieve workshops zijn gericht op het ontwikkelen van positieve kwaliteiten met inzichten uit het boeddhisme maar ook uit de moderne psychologie en de neurowetenschappen. Het doel is om mensen een nieuwe wending te geven aan de manier waarop ze denken, handelen, en zich verhouden tot anderen. Het programma is ontworpen om ons mentale welzijn te bevorderen, emotionele veerkracht te ontwikkelen en te werken aan positieve relaties.  Het programma werkt ook goed in teamverband, om het team gevoel te stimuleren en het team meer in haar kracht te zetten.

Bij deze dag zijn handouts en een set kaarten inbegrepen. Al het materiaal is in het Nederlands. Verder zijn er Engelstalige zelfstudiematerialen en een gratis app beschikbaar.

Op deze geluksdag zal er afwisselend sprake zijn van een lezing, workshops en massages. Een mooie combinatie tussen actieve aandacht en ontspanning. De massages zijn een combinatie van hoofd en voetreflex massages gericht op ontspanning en het verhogen van de vitaliteit. De massage duurt 30 minuten en is een combinatie van Westerse en Chinese reflexologie.  In overleg kan er ook gekozen worden voor een uitgebreidere totale Chinese reflexmassage van 45 minuten.

De snacks en de lunch worden verzorgd door De Groene Chef.

Hoe ziet de dag er als voorbeeld eruit?

9.00-10.40     Welkomswoord en lezing 16 leidraden voor een gelukkig leven

10.40-11.00   Koffie/thee met  vegan zoetigheid

11.00-12.15   Workshop 1 met tools van het 16 leidraden programma, interactieve-opdracht

12.15-14.00    Vega lunch + reflexmassages (30 min) + individuele opdracht /loop meditatie  (indeling in 3 groepen)

14.00- 15.10  Workshop 2 16 leidraden programma

15.10- 15.30  Gezonde no dip vegan snack

15.30- 16.00  Afsluitende meditatie en evaluatie           

Bovenstaand voorbeeld is natuurlijk aan te passen naar de wensen van de organisatie.

Deze geluksdag wordt samen georganiseerd met Zentrum de Verbinding in Tilburg.

Deze dag kan plaatsvinden op locatie, bij het bedrijf of bij Zentrum de Verbinding.

16 leidraden voor geluk wordt ook als aparte workshop 16 leidraden voor Geluk gegeven. Deze workshop kan gezien worden als een eerste kennismaking met het programma maar kan ook in een uitgebreidere versie worden gegeven. De inhoud is afhankelijk van de duur van de workshop en de wensen van de klant.