Qita mind- en bodydag

Deze vitaliteitsdag staat in het teken van balans.  Alles draait in het leven om balans; de balans tussen het lichaam en de geest, het werk en privé-leven, inspanning en ontspanning.

In de Chinese geneeskunde wordt hierin verwezen naar Yin en Yang en het oneindigheidsymbool. Met deze vorm waarbij het ene overgaat in het andere laat het zien dat alles in beweging is en dat het ene voortvloeit in het andere en het andere weer overgaat in het volgende. Volgens het Taoïsme is alles in harmonie met elkaar, maar is het ook continu onderhevig aan verandering. Het zijn tegenpolen, maar zonder elkaar kunnen ze niet bestaan. Ze zijn niet volledig zwart en wit, net zoals het leven dit ook niet is. Dus niets kan helemaal Yin zijn of Yang zijn. Er zit altijd een klein deel van het 1 in het ander. Balans, harmonie, dynamiek en verbondenheid is wat het Yin Yang symbool en de Qita mind- en bodybag vertegenwoordigt.

In de lezing komt deze filosofie en het taoïsme verder aan bod. In de workshop zal Yin en Yang worden ervaren met een Yin Yang yoga les of een andere bewegingsleer waarin de twee elementen worden geïntegreerd. De reflexmassage zal ook gericht zijn op het integreren en het in balans brengen van onze tegenpolen. Er zal een ontpannende polariteitsreflexmassage worden gegeven dat bestaat uit een hoofd- en voetreflex massage. De massage duurt 30-45 minuten, afhankelijk van het aantal mensen en de duur van de dag.

De dag zou er zo uit kunnen zien:

9.00-11.00     Welkomswoord plus lezing

11.00 -11.30   Gezonde snack + eerste groep massages

11.30- 12.45   Workshop 1 horende bij de lezing, meer interactieve-opdracht

12.45-13.45    Lunch + tweede groep massages

13.45: 15.00   Workshop 2 horende bij de lezing, meer interactieve-opdracht en meditatie

15.00: 16.00   Gezonde snack + derde groep massages

16.00               Evaluatie en afsluiting dag

Bovenstaand voorbeeld is natuurlijk aan te passen aan de wensen van de organisatie.