Qita reflextherapie

Qita reflextherapie kan bij allerlei soorten bedrijven en organisaties worden ingezet. Werknemers kunnen om verschillende redenen stress door werk ervaren, vermoeid zijn, lichamelijke of psychische klachten oplopen en/of ziek worden.  Qita reflextherapie met massages kan deze klachten verminderen en/of op te lossen. Het is een veilige methode die niet alleen naar de klacht kijkt, maar ook naar de oorzaak van de klacht. Qita reflextherapie gaat een stap verder dan de Qita reflexmassages. Er wordt een behandelplan met verschillende massages gemaakt voor de werknemer waarin zijn of haar klacht vanuit de Chinese, reguliere en natuurgeneeskunde wordt bekeken. Een behandeltraject bestaat uit minimaal zes massages van 50 minuten. De massages zijn een combinatie van westerse en Chinese voetreflex massages. Er wordt gewerkt met voetreflexzones, meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Door de gerichte massage van de voeten komen lichaam en geest tot rust. Tegelijkertijd wordt het zelfgenezend vermogen, dat ieder mens heeft, gestimuleerd. Naast de massages worden aanvullende adviezen gegeven op het gebied van lifestyle en voeding.

De volgende klachten kunnen behandeld worden met Qita reflextherapie:

Hoofdpijnklachten
Spijsverteringsklachten
Hormoonhuishouding
Ademhalingsstelsel
Psychische klachten
Vermoeidheid
Stress/burn out
En meer…

Voor de Qita reflextherapie werken wij alleen met gediplomeerde VoetreflexPlus therapeuten. De meeste voetreflexbehandelingen beperken zich tot de westerse of tot de chinese methode. VoetreflexPlus is een meer complete therapie die beide technieken samenbrengt. De westerse variant bestaat al ruim 150 jaar waarbij alleen de voet wordt behandeld via een speciale duimtechniek. Bij de Chinese voetreflexmassage worden ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën behandeld. Door beide technieken te combineren heeft de VoetrelfexPlus methode een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een klassieke voetreflexbehandeling.

Qita reflextherapie kan ook ingezet worden bij ziekenhuizen en zorginstellingen om specifieke klachten van patiënten te verminderen.

Aanvullende dekking van de zorgverzekeringen 

De Qita reflexzone therapeutische behandelingen vallen onder de aanvullende dekking van de zorgverzekeringen. Alle Qita therapeuten zijn aangesloten bij een beroepsvereniging  zoals VNRT, bij  RBCZ en staan vermeld  in de Zorggids.