Reflexmassages voor bedrijven

Reflexzone massages op de werkplek zijn aan te raden vanwege de preventieve behandeling van lichamelijke en emotionele klachten, de reductie van stress en het verhogen van de vitaliteit. Vooral in Denemarken wordt het met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Ook arbeidsgerelateerde klachten die zijn ontstaan door aanhoudende stress en burn-out klachten worden ermee behandeld. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de werktevredenheid en vitaliteit van werknemers door reflexzone massages wordt verhoogd.
Qita biedt verschillende reflexzone massages aan voor bedrijven:
  • Ontspannende reflexzone massage gericht op stressreductie en het verhogen van de energie. Deze massage is een combinatie van hoofd- en voetreflexzone massage. Indien gewenst kunnen de handen in plaats van de voeten worden gemasseerd. De duur van deze massage is minimaal 30 minuten.
  • Chinflex Totaal massage. Dit is een voetreflexzone massage die gericht is op het gehele lichaam. Het is een Chinese reflexzone massage voor het verbeteren van de gezondheid, maar ook voor ontspanning. Alle zones op de voet en de meridiaan banen op de benen worden behandelend. De duur van deze massage is 45 minuten.
  • Qita reflextherapie. Dit wordt ingezet om bestaande klachten zoals een burn-out effectief te behandelen. Het gaat een stapje verder dan een reflex massage, meer over Qita reflextherapie.

Reflexzone massages als onderdeel van een gezondheidsdag

De Qita reflexzone massages worden ook ingezet als onderdeel van een gezondheids- of vitaliteitsdag.  Het bedrijf integreert de massages in haar eigen gezondheidsdag of kiest voor een complete vitaliteitsdag van Qita. Zo biedt Qita vitaliteitsdagen aan met een bepaald thema zoals de Qita geluksdag of de Qita mind- en bodydag. De reflexzone massages zijn altijd een onderdeel van zo’n dag. De combinatie van reflexzone massages, een lezing, een gezonde lunch/hapjes en een workshop rond een bepaald thema, zorgen voor een unieke en leuke gezondheidsdag voor de medewerkers.

De organisatie van de reflexzone massages

De planning en inschrijving van de reflexzone massages verloopt via het Qita online reserveringssysteem waarin medewerkers eenvoudig en snel  hun massage kunnen boeken.  Dit online systeem wordt specifiek voor het bedrijf aangepast. Het wordt geïntegreerd in en specifiek voor het bedrijf gemaakte webpagina met aanvullende informatie. Ook kan Qita bijdragen aan de communicatie naar de medewerkers door middel van leuke teksten, beelden voor de nieuwsbrief of website van het bedrijf. Ons doel is om het bedrijf zoveel mogelijk werk uit handen te nemen en onze expertise in te zetten zodat de gehele beleving, van het reserveren van de massage tot het ondergaan van de massage optimaal zal zijn.

Belastingdienst stimuleert inzet reflexzone massages voor werknemers

In de werkkostenregeling van de belastingdienst is de verstrekking van reflexzone massages of bedrijfsmassages opgenomen. Hiermee stimuleert de belastingdienst de inzet van reflexzone massages voor het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van werknemers. De werkgever mag personeel tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom  laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen.  Lees meer over de voorwaarden. Indien niet wordt voldaan aan deze voorwaarden kunnen de reflexzone massages nog steeds onbelast worden verstrekt.

Qita reflexzone massages
Westerse en Chinese reflexologie, acupressure
  • Ontspant en reduceert stress
  • Verhoogt de vitaliteit
  • Verbetert de immuniteit
  • Verbetert de gezondheid