Yin-Yang Yoga met een vleugje Kundalini

Yin en Yang zijn de Chinese benamingen voor twee tegengestelde krachten die we overal in ons leven tegenkomen. In deze Yin Yang yogales worden beide principes samengebracht om balans te creëren tussen actie en ontspanning. Yang richt zich op de spieren en is actief, Yin gaat om ontspanning en richt zich op het bindweefsel. Door deze combinatie word je fysiek uitgedaagd en kun je geheel tot rust komen.

Kundalini slangedDeze yogales wordt ook gecombineerd met Kundalini-yoga, de yoga van het bewustzijn. De ademhaling wordt ingezet om meer energie in het lichaam te laten vrijkomen. Kundalini betekent in het Sanskriet “de opgerolde” en wordt afgebeeld als twee slangen die zich om elkaar verstrengelen terwijl ze in draaiende beweging langs de ruggengraat opwaarts langs iedere chakra klimmen. Kundalini-yoga balanceert het energetisch systeem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven.

Leonie van der Linden, eigenaresse van Yoga Mindfulness Center in Waalwijk, geeft deze yogales. Leonie is yoga en pilates docente.  Ook  geeft zij lessen in mindfulness en meditatie waarbij zij tools en inzichten aanreikt voor het bereiken van meer balans en geluk in het leven.

Yin-yang yoga is onderdeel van de Qita mind- en bodydag waarbij het gecombineerd wordt met ontspannende reflexmassages, gebaseerd op de yin-yang filosofie.

Leonie van der Linden
VOORBEELD QITA WORKSHOPS