DE WAARDE VAN REFLEXZONE MASSAGES IN EN NA DE CORONATIJD

Ook wij hebben als organisatie last van de Coronatijd. De meeste opdrachten zijn in het begin van de Coronatijd verschoven naar het najaar. Dit was gezien de beginsituatie van Corona een goede stap. Nu de RIVM maatregelen zijn versoepeld zien wij weer mooie kansen voor reflexzone massages voor bedrijven en organisaties.

Wij begrijpen dat organisaties nog huiverig zijn om massages aan te bieden op hun locatie. Graag willen wij juist nu de waarde van reflexzone massages laten zien.

Reflexzone massages in de coronatijd

Forbes heeft onlangs een interessant artikel geplaatst over de impact van het Corona virus op HR en het nieuwe normale werken. Uit onderzoek blijkt dat HRM managers op dit moment de hoogste prioriteit geven aan het creëren van een goede werknemerservaring. “De manier waarop werkgevers met hun werknemers omgaan tijdens de Covid-19-pandemie zal bepalen welk type werkgever ze zijn, en dit zal de loyaliteit, motivatie en algehele tevredenheid van werknemers en klanten beïnvloeden. Dit is het moment om medewerkers te ondersteunen, de mentale en emotionele stress te begrijpen waar ze mee te maken hebben en hen aan te moedigen positief te blijven in een wereld van onzekerheid.“

Het aanbieden van reflexzone massages, natuurlijk volgens de RIVM richtlijnen, kan hieraan bijdragen.  Het geeft de werknemers een extraatje in deze lastige tijd en toont ook dat je als werkgever begaand bent met de gezondheid van de werknemers. Bovendien verhoogt het de vitaliteit van de werknemers, een win-win voor alle partijen.

Reflexzone massages na de coronatijd

Men verwacht dat na de corona tijd meer werken vanuit huis een goede optie is voor veel beroepen. Toch moet er tegelijkertijd ook rekening gehouden worden met de nadelen. Een recente studie in Tilburg gaf aan dat mensen hun werkomgeving ook missen, de sociale contacten en dat ze bang zijn om het doel van het werk te verliezen. Burn-out ligt ook hier op de loer. Het regelmatig aanbieden van reflexzone massages voor regelmatige thuiswerkers is interessant om de volgende redenen.

·      Leuke toevoeging aan het bezoek aan het bedrijf. Het kan een reden zijn om het bedrijf weer even te bezoeken en collega’s te ontmoeten en een reflexmassage te combineren met een vergadering

·      Draagt bij aan de vitaliteit en gezondheid van de werknemers wat positief is voor de werknemer en natuurlijk ook voor het bedrijf.

·      Laat zien dat werkgever belang hecht aan de gezondheid van de werknemers wat positief is voor de werkhouding van de werknemer, de werksfeer en zorgt voor minder verloop.

Bron: Forbes: The Impact Of The Coronavirus On HR And The New Normal Of Work.