Reflexzone massage zorgt voor meer vitaliteit

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is een toverwoord wat veel wordt gebruikt, maar wat betekent het? Vitaliteit wordt ook wel levenslust of veerkracht genoemd. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en veel doorzettingsvermogen. Vitaliteit heeft een sterke samenhang met gezondheid. Helaas kunnen verschillende factoren zoals stress, ongezonde leefstijl, psychische klachten, gezondheidsklachten zorgen voor een gebrek aan vitaliteit.

Reflexzone massages en vitaliteit

Reflexzonemassages oefenen invloed uit op lichaamsdelen en organen die met die reflexzones in verbinding staan. Door de voeten te masseren zorg je dat de doorbloeding van het lichaam wordt gestimuleerd en het zelf genezend vermogen van het lichaam in gang wordt gezet. Als organen of lichaamsdelen beter zijn doorbloed zullen voedingstoffen en zuurstof beter worden opgenomen en de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Als dit alles beter werkt zullen de organen beter hun werk kunnen doen, en zal je daardoor meer energie krijgen.
Door regelmatig een voetreflex massage te ondergaan kun je je steeds vitaler gaan voelen. Voor gezonde mensen werkt het dan ook preventief en vitaliserend. En voor mensen met specifieke klachten kan het genezingsproces bevorderen en symptomen verminderen, zodat ze ook meer energie zullen ervaren.

Vitaliteit in organisaties.

Een gebrek aan vitaliteit kan gevolgen hebben voor iemands persoonlijke leven, maar ook voor bijvoorbeeld de organisatie waar iemand werkzaam is. Vitale mensen in een organisatie hebben meer plezier en energie in het werk, zijn creatiever en productiever, voelen meer betrokkenheid en verzuimen bovendien minder. Dit is de belangrijkste reden dat veel organisaties zich steeds meer gaan richten op vitaliteitsbeleid. Een beleid dat er op gericht is om werknemers vitaler maken. Dit kan op verschillende manieren waaronder het bevorderen van beweging, een betere inrichting van de werkplek, verbeteren van arbeidsvoorwaarden en het inzetten van reflexzone massages.
Bedrijfsvoetreflexologie wordt vooral in Denemarken, maar ook in andere landen met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim en het bevorderen van de vitaliteit. Verschillende onderzoeken bevestigen dat regelmatig voetreflex massage het stressgevoel verlaagt en meer energie geeft. En dit zorgt voor gemotiveerde en productieve medewerkers. Last but not least: vitaliteit op de werkvloer straalt een gezond bedrijf uit.

Lees hier meer voordelen van voetreflex voor werknemers en werkgevers