Reflexmassages

Reflexmassage, ook wel reflexzone massage genoemd,  is afgeleid van reflexologie, een oude geneeswijze van de Egyptenaren, Chinezen en Indianen.

voetreflex EgypteIn het Westen is reflexologie sinds de vorige Eeuw een veel gebruikte methode voor het verminderen van klachten en ziekten. Reflexologie gaat uit van specifieke zones op het lichaam, namelijk de handen, voeten, oren en het gezicht. Deze zones reflecteren met daaraan verbonden organen, spieren, zenuwen en andere onderdelen van het lichaam. Bij voetreflexologie gebeurt dit door het lang indrukken en masseren van de reflexzones in de voet. Door het behandelen van de reflexzones reageren de zenuwen en worden er prikkels uitgezonden naar verschillende delen in het lichaam. Het simuleert de bloedcirculatie, zuurstofvoorziening, opname van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Ook wordt het natuurlijke, zelfherstellende vermogen van het lichaam aangesproken, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Verschillende onderzoeken bevestigen het effect van reflexologie. Zo zagen onderzoekers bij het stimuleren van de oogreflexzones op de tweede en derde teen, met MRi beelden activiteit in het hersengebied dat correspondeert met het oog en gebieden die verbonden zijn met hormonen en emoties. De bloedtoevoer en stofwisseling lag in deze gebieden bijna 40% hoger dan in andere delen van de hersenen. Soortgelijke resultaten zijn ook gevonden bij stimulatie van voetreflexzones van de dunne darm en van de schouder. Bekijk meer voetreflex onderzoeken.reflexology

Reflexzone massage zorgt voor ontspanning en het verhogen van de vitaliteit, maar kan ook specifieke klachten verminderen of oplossen waaronder hoofdpijn, gewrichtsklachten, stress, vermoeidheid, maag- en darmstoornissen, hyperactiviteit, vermoeidheid en hormonale stoornissen. De therapie is geschikt voor jong en oud en is een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde bij het oplossen van bestaande klachten of ter voorkoming van klachten(preventieve gezondheidszorg). Voetreflexologie is de meest gebruikte vorm van reflexologie.

Reflexmassage voor bedrijven

Bedrijven in Denemarken, Engeland en Amerika zetten al jaren reflexzone massage in bij het terugdringen van het ziekteverzuim onder werknemers. Vooral bij klachten die ontstaan door aanhoudende stress en burn-out zijn positieve resultaten. Naast het oplossen van specifieke klachten blijkt uit diverse onderzoeken dat de werktevredenheid en vitaliteit van werknemers door reflexzone massages hoger is. Op dit moment maken bedrijven veel gebruik van stoelmassages. Reflexzone massage is een interessant alternatief voor stoelmassages of kan als aanvullend worden gezien.  Qita biedt reflexmassages voor bedrijven aan als onderdeel van een gezondheidsdag of voor de behandeling van specifieke klachten. Meer over Qita reflexmassages voor bedrijven.

Reflexmassage voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen zetten ook voetreflex massage meer in met als resultaat dat patiënten sneller herstellen en het ziekenhuis eerder verlaten. Reflexmassages verminderen pijnklachten, gevoelens van onrust, angst en stress.  In Nederland wordt voetreflex ingezet in verschillende ziekenhuizen. Meer over Qita reflexmassages voor ziekenhuizen en instellingen.

Qita reflexmassages

De Qita reflexmassage is een combinatie van hoofd, hand en voetreflex massage. Het is een sterk vitaliserende reflex massage die in korte tijd zorgt voor ontspanning en energie. Ook geeft het een verlaging van het stressgevoel en stimuleert het de bloed. Qita werkt alleen met gediplomeerde Voetreflex therapeuten. Maak kennis met de Qita therapeuten.

Qita reflextherapie

Qita reflextherapie wordt ingezet om specifieke klachten te verminderen of op te lossen. Qita reflextherapie gaat een stap verder dan de reflexmassages. Er wordt een behandelplan gemaakt voor de werknemer waarin zijn of haar klacht vanuit de chinese, reguliere en natuurgeneeskunde wordt bekeken. Voor deze therapie werken wij alleen met gediplomeerde VoetreflexPlus therapeuten. De meeste voetreflexbehandelingen beperken zich tot de westerse of tot de Chinese methode.  VoetreflexPlus is een zeer effectieve therapie die beide technieken samenbrengt.  Meer over Qita reflextherapie.