Met voetreflex minder stress op de werkvloer

Stress op de werkplaats is een bekend fenomeen. Soms neemt de werknemer de stress van thuis mee naar zijn werk of veroorzaakt de druk van het werk, problemen in de werksfeer stress.Het is algemeen bekend dat stress  prikkelbaarheid, slapeloosheid, burn-out, angst en depressie kan veroorzaken. Het verzwakt ook het immuunsysteem, wat op zijn beurt kan leiden tot verschillende lichamelijke ziekten. In feite ligt stress aan de basis van ongeveer driekwart van de ziekten waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

De meeste spanningen zijn onvermijdelijk en in feite hebben velen van ons wat stress nodig om goed te kunnen functioneren. Het is wel belangrijk om de hoeveelheid en de impact op ons lichaam en onze geest te minimaliseren.

Reflexologie kan de effecten van stress te verminderen. Het helpt om ontspanning te bevorderen, stimuleert alle vitale organen en stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Allemaal essentieel om de effecten van stress op afstand te houden.Door stress en spanning te verlichten, kan reflexologie ziekte voorkomen. Regelmatige reflexologie kan ook het herstel van een breed scala aan acute en chronische ziekten versnellen.

De effecten van stress zijn verraderlijk. Ze sluipen onopgemerkt naar binnen. Mensen zijn dus geneigd om niet proactief te zijn, totdat het te laat is en ze met een burn out thuis zitten.  Ze zeggen vaak: ‘maar ik voel me niet gestrest’, ‘ik werkte vroeger veel meer of ‘ik wil niet dat anderen denken dat ik het niet aankan’. Het belangrijkste om te beseffen is dat je je niet gestrest hoeft te voelen, stress is een sluipende indringer, het verzwakt ons geleidelijk. Ook is het zo dat we wanneer we jonger zijn, 20-30 jaar onze lichamen veel beter in staat zijn stress het hoofd te bieden. Echter hoe ouder we worden, hoe minder dit het geval is, en hoe meer hulp we nodig hebben.

Voorkomen is zoveel beter en gemakkelijker dan genezen. Mensen moeten meer naar hun lichaam luisteren en niet bang zijn om zwakte toe te geven. Ze moeten ook bewust worden gemaakt van behandelingen zoals reflexologie en hoe ze kunnen helpen, en er ook gemakkelijk toegang toe hebben. Dit is waar werkgevers echt kunnen helpen.

Hoe werkgevers kunnen helpen

Voor veel werknemers zijn tijd en geld twee sleutelfactoren die verhinderen dat ze behandelingen zoals reflexologie proberen. Werkgevers moeten het bewustzijn over stress vergroten en behandelingen zoals reflexologie op de werkplek brengen. Dit zal een aanzienlijke impact hebben op stressgerelateerde ziekten. De kosten voor het bedrijf zijn minimaal en worden meer dan terugbetaald in voordelen zoals:

• Minder ziekte en verzuim.

• Verbeterd personeelsmoreel.

• Verlichting van stressgerelateerde aandoeningen, zoals hoofdpijn, angst, slapeloosheid, reflux.

• Hogere productiviteit en verbeterde creativiteit en planning.

• Betere besluitvorming onder druk.