Over Qita

Qita is een initiatief van drie VoetreflexPlus therapeuten. Ieder met een andere achtergrond maar allen een groot gelover in de kracht van reflexzone therapie, en de universele levensenergie Qi (waarop de naam Qita is gebaseerd).  Qi is een fundamenteel concept uit de traditionele chinees geneeskunde, doorgaans gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie die deel uitmaakt van alles wat bestaat.

Het leven in onze maatschappij is snel en complex. We moeten optimaal presteren, veel keuzes maken, snel denken en snel handelen. Dit zorgt voor grote druk en vergt veel van onze levensenergie, wat vaak leidt tot stress en andere lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Het doel van Qita is de vitaliteit en gezondheid van mensen te verbeteren door het inzetten van reflexzone massages. Een reflexzone massage brengt rust, balans, harmonie, ontspanning, vitaliteit en gezondheid. Het verbetert de lichamelijke en geestelijke energiehuishouding en verhoogt de levensenergie Qi.

Onze missie is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met reflexzone therapie en dan met name bedrijven, ziekenhuizen en instellingen. Veel reflexzone therapeuten zijn eenmanszaken, ze zijn zelfstandig en hebben hun eigen praktijk waarin zij mensen behandelen. Qita biedt reflexzone massages als collectief aan zodat het ook ingezet kan worden bij bedrijven, ziekenhuizen en instellingen.
Bij bedrijven kan de massage van de reflexzones en merdiaanbanen als preventief middel worden ingezet, om het ziekteverzuim terug te dringen, voor stressreductie en voorkoming van klachten, meer Qita voor bedrijven. In ziekenhuizen kan reflexzone therapie en massages helpen om patiënten sneller op de been te krijgen of ter ontspanning van patiënten voor een operatie, meer Qita voor ziekenhuizen. Reflexzone massages kunnen ook worden ingezet als onderdeel van vitaliteits- en gezondheidsdagen, bekijk ons aanbod.

Qita bestaat naast de drie oprichters uit een enthousiast team van professionele reflexzone therapeuten en specialisten op verschillende vakgebieden, bekijk het Qita team.

Nieuwsgierig naar wat Qita voor jouw organisatie kan betekenen? We nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

 
Qita team
QI & QITA

Qita is afgeleid van Qi (ook wel ch’i, chi, ki of gi ), de universele levensenergie. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde circuleert Qi in het lichaam in kanalen die meridianen worden genoemd. Ziekten zijn een verstoring van Qi door de meridianen of in de organen. Deze verstoringen worden opgelost door de stroom van Qi aan te passen met technieken als acupunctuur en voetreflex massage.